REKLAMA
Dusené zemiaky
Dusené zemiaky sú vynikajúcou prílohou k mäsu alebo ako samostatné jedlo pre vegetariánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 8 ks menších zemiakov
- 2 ks veľké cibule
- 3 pl rastlinného oleja
- 1 Štipka mleté čierne korenie
- 1 pl tymianu
- 1 pl sušeného rozmarínu
- 1 pl nasekaná petržlenová vňať
- 1 pl sušený bazalkový list
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
3. Krok
Rozpálime olej v hrnci na strednom ohni a pridáme cibuľu.
4. Krok
Dusíme ju, kým nebude mäkká.
5. Krok
Potom pridáme zemiaky a za stáleho miešania dusíme asi 10 minút.
6. Krok
Pridáme korenie a bylinky a zamiešame.
7. Krok
Znížime teplotu a dusíme zemiaky ďalších 20-25 minút, kým sa neuvaria.
8. Krok
Pred podávaním posypeme čerstvým petržlenom a bazalkou.