REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G9B-N2DRyR32o-snUSIK/e4ce2bc8d6b345da7aa26c8758297e.jpeg)
Zdroj: Piotr Krzeslak from Getty Images
Džem z bazy čiernej
Výborný džem z bazy čiernej, ktorý si v pohode pripravíte doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bazy čiernej
- 500 g cukru
- 1 ks citrón
- 100 ml vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Bobule otrháme.
2. Krok
Umiestnime ich do hrnca a pridáme šťavu z citróna. Varíme na strednom ohni asi 15 minút, kým bobule nezačnú púšťať šťavu.
3. Krok
Teraz pridáme cukor a varíme na miernom ohni ďalších 40 minút. Toto je kritický bod, kedy musíme dávať pozor, aby džem nepripálil. Odporúčam miešať každých pár minút.
4. Krok
Otestujeme hustotu džemu, a to tak, že džem musí na studenom tanieri rýchlo zhustnúť.
5. Krok
Poháre napĺňame po okraj, zatvárame a obrácame hore dnom. Takto necháme džem vychladnúť. Pri obrátení pohárov sa vytvorí vakuum, čo pomáha džemu dlhšie vydržať.