REKLAMA

Zdroj: Canva

Fasolada

Fasolada je populárne jedlo z bielej fazule, ktoré pochádza z Grécka. Kombinácia fazule, zeleniny a rôznych druhov korenín vytvára bohatú a chutnú polievku, ktorá je ideálna na teplé i studené dni.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g suchej bielej fazule Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 400 g pelátov Pridané do
  • 4 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 pl soli Pridané do
  • 1 kl mletého čierneho korenia Pridané do
  • 1 kl mletého koriandra Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Fazuľu namočíme cez noc. Nasledujúci deň vodu zlejeme a fazuľu prepláchneme.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, restujeme, kým nebude cibuľa mäkká.

3. Krok

Pridáme nakrájané mrkvy s petržlenom a orestujeme ďalších 5 minút.

4. Krok

Pridáme fazuľu, plechovku pelátov, soľ a korenie. Dobre premiešame a necháme variť na strednom ohni asi 1 hodinu, pokiaľ nebude fazuľa úplne mäkká.

5. Krok

Pred podávaním pridáme koriander a podľa potreby dochutíme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4645 receptov

Mäsité jedlá

2190 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Večera

4353 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

526 receptov