REKLAMA
Zdroj: Canva
Fasolada
Fasolada je populárne jedlo z bielej fazule, ktoré pochádza z Grécka. Kombinácia fazule, zeleniny a rôznych druhov korenín vytvára bohatú a chutnú polievku, ktorá je ideálna na teplé i studené dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g suchej bielej fazule
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 400 g pelátov
- 4 pl olivového oleja
- 1 pl soli
- 1 kl mletého čierneho korenia
- 1 kl mletého koriandra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Fazuľu namočíme cez noc. Nasledujúci deň vodu zlejeme a fazuľu prepláchneme.
2. Krok
Vo veľkej panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, restujeme, kým nebude cibuľa mäkká.
3. Krok
Pridáme nakrájané mrkvy s petržlenom a orestujeme ďalších 5 minút.
4. Krok
Pridáme fazuľu, plechovku pelátov, soľ a korenie. Dobre premiešame a necháme variť na strednom ohni asi 1 hodinu, pokiaľ nebude fazuľa úplne mäkká.
5. Krok
Pred podávaním pridáme koriander a podľa potreby dochutíme.