Fit slaný cuketový koláč
Vegánsky cuketový koláč
Ingrediencie
Cesto
- 150 g múka
- 0.3 šálky voda
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 g soľ
Na cuketovú plnku
- 600 g cuketa
- 150 g červenej cibule
- 2 olivový olej
- 1⁄2 lyžičky soľ
- trochu korenia
Na cícerové cesto
- 200 g cícerová múka
- 11⁄2 šálky voda
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1⁄2 lyžičky soľ
- mleté korenie
- 2 Lyžice lahôdkového droždia
- 2 lyžičky kypriaci prášok
- 3 Lyžice vegan strúhaného parmezánu
- Petržlen na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Suroviny na cesto zmiešame vo väčšej miske. Rukami spracujeme do jednotnej hmoty, vytvarujeme guličku a dáme do utierky odpočívať.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú červenú cibuľu. Na miernom ohni minútu opekáme.
Zdroj: Youtube
Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cuketu, soľ, korenie a trochu vody.
Zdroj: Youtube
Medzitým si vo väčšej miske pripravíme cícerovú múku s vodou, olivovým olejom, korením, droždím a zmixujeme ponorným mixérom.
Zdroj: Youtube
Odpočinuté cesto si vyvaľkáme na tenko a dáme do vymastenej formy.
Zdroj: Youtube
Do cícerového cesta pridáme prášok do pečiva a podusené cukety s cibuľou z panvice. Zmiešame dokopy.
Zdroj: Youtube
Vylejeme rovnomerne do formy a posypeme trochou vegan parmezánu.
Zdroj: Youtube
Pečieme v rúre na 180°C, kým koláč nechytí zlatú farbu a chrumkavú krustu na vrchu. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame, môžeme posypať čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube