REKLAMA
Flambované broskyne s bielou čokoládou

Flambované broskyne s bielou čokoládou

Tento jednoduchý a rýchly dezert je ideálny na prípravu v prírode na otvorenom ohni. Každá porcia obsahuje šťavnaté broskyne s karamelovou omáčkou a jemne roztekajúcou sa bielou čokoládou, ktorá vytvára lahodný kontrast chutí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 zrelé čerstvé broskyne Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 50 g trstinového cukru Pridané do
  • 50 ml domácej pálenky slivovice Pridané do
  • alebo hruškovice iného ovocného destilátu Pridané do
  • 100 g bielej čokolády rozlámaná na malé kúsky Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Príprava ohňa Pripravte si ohnisko s dostatkom žeravých uhlíkov. Na flambovanie potrebujete dostatočne horúci povrch, preto by oheň mal byť stabilný a panvica musí byť dobre rozohriata.

2. Krok

Príprava broskýň: Ošúpte broskyne, rozkrojte ich na polovice, odstráňte kôstky a nakrájajte na mesiačiky.

3. Krok

3. Flambovanie broskýň: Položte panvicu nad oheň a nechajte ju poriadne rozohrať.

4. Krok

Roztopte v panvici maslo.

5. Krok

Pridajte trstinový cukor a miešajte, kým sa nerozpustí a nevytvorí zlatohnedý karamel.

6. Krok

Pridajte nakrájané broskyne a premiešajte ich, aby sa obalili v karamele.

7. Krok

Nechajte broskyne variť, kým nezmäknú a nezačnú púšťať šťavu (asi 3-5 minút).

8. Krok

Keď sú broskyne prehriate, opatrne ich odložte na okraj panvice, aby ste mali voľné miesto uprostred.

9. Krok

Zdvihnite panvicu z ohňa a počkajte pár sekúnd, kým alkohol trošku nevychladne, potom ho pridajte do stredu panvice.

10. Krok

Panvicu vráťte nad oheň, kde vysoká teplota spôsobí, že sa alkohol sám zapáli.

11. Krok

4. Servírovanie: Po flambovaní broskyne hneď servírujte.

12. Krok

Na horúce broskyne položte kúsky rozlámané bielej čokolády. Čokoláda sa začne jemne roztápať na teplých broskyniach, čo vytvorí lahodný kontrast s ich sladko-karamelovou chuťou.

13. Krok

Tipy: Uistite sa, že panvica je dostatočne horúca pred pridaním alkoholu, aby sa zabezpečilo jeho spontánne zapálenie.

14. Krok

Flambovanie na otvorenom ohni je vizuálne pôsobivé, ale môže byť nepredvídateľné, preto dbajte na bezpečnosť a držte sa mimo priameho dosahu plameňa.

15. Krok

Tento postup vám umožní pripraviť chutný a efektný dezert priamo na ohni. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov