:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/acb6489cac9d034e81f4f482aa88e1.jpeg)
Cestoviny s hokkaidom
Ak sa ma niekto opýta, ktoré cestoviny považujem za jesenné, tak na 100% tieto. V sychravom počasí sa mi nejak nechce stáť hodiny v kuchyni. Cestoviny s hokkaidom máte hotové do 45 minút a sú krásne farebné a sýte.😁
Ingrediencie
- 1 ks hokkaido
- 400 g cestoviny
- 1⁄2 cesnak hlava
- parmezán
- provensálske bylinky
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Okkaido umyjeme, rozkrojíme na štvrťky, očistíme od semienok a vložíme do pekáča. Ochutíme soľou a provensálskym korením. Hlávku cesnaku rozkrojíme a neočistenú polovicu vložíme do pekáča k hokkaidu. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200ºC asi 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/66e82bd0d12b1ba0e1a500e79b810f.jpeg)
Kým sa nám hokkaido pečie, uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode, tak na skus. Z vody, v ktorej sme varili cestoviny, si odoberieme za hrnček.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/77bfc47f8a004ab82bcfbdafbaa4d9.jpeg)
Upečenú tekvicu a cesnak rozmixujeme na pyré.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/547c9f7978f34c3d18bfe01900cb2f.jpeg)
Vlejeme ho do hlbokej panvice a ak je priveľmi husté, rozriedime ho vodou z cestovín. Pridáme k nemu cestoviny a dobre premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/3415e15e344008a972afb0c3dd51c7.jpeg)
Cestoviny s hokkaidom servírujeme husto posypané parmezánom. Dobrú chuť.😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B3pV96FH3C91xaVXskGj/ba940afe5e7d67c85bb8c9effc0ceb.jpeg)