REKLAMA

Gaštanový cheesecake

REKLAMA
Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Recept nájdeš v tomto článku

Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 250 g sušienky Pridané do
  • 125 g kvalitného masla Pridané do

Plnka

  • 250 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 250 g gaštanové pyré Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 20 ml rum Pridané do

Čokoládová ganache (poleva)

  • 200 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 g kvalitného masla Pridané do
  • 150 ml smotany na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).

2. Krok

Kým sa nám pečie korpus, mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu, ku ktorej pridávame smotanový syr, gaštanové pyré, práškový cukor a na záver pridáme rum. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 45 minút.

3. Krok

Čokoládová ganache: Do menšieho hrnca si pripravíme čokoládu a privedieme k varu. Miešame metličkou na šľahanie a pomaly prilievame smotanu. Keď nám čokoláda začne hustnúť odstavíme ju zo sporáka a na záver do polevy pridáme maslo a pomiešame, kým sa nám maslo nerozpustí. Pripravenú ganache vylejeme na vychladenú plnku a dáme odpočívať do chladničky na 4 hodiny (ideálne celú noc). Hotový cheesecake ozdobíme hoblinkami gaštanového pyré, kúskami lieskovcov alebo podľa svojej fantázie a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov