REKLAMA
Gazpacho

Gazpacho

Španielska studená polievka z pečenej zeleniny, osviežujúca ľahká polievka na horúce letné dni s avokádom a krutónmi z bagety

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg čerstvé paradajky Pridané do
  • 1 velká paprika Pridané do
  • 4 Jarná cibuľka nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 1 stručik cesnak Pridané do
  • 40 g mandle Pridané do
  • 3 Limetková šťava Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 2 kvapky TABASCA CHIPOTLE uzené papričky Pridané do
  • 1 Zrelé avokádo nakrájané na kocky Pridané do
  • 1 ČERVENÁ CHILLI PAPRIKA BEZ SEMIEN A NAKRÁJANÁ NA DROBNÉ Pridané do
  • 1 zväzok koriander Pridané do
  • toastový chlieb Pridané do
  • smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

RAJČINY, PAPRIKU, CESNAK, ČERVENÚ CIBUĽU POTRITE olivovým OLejoM A UPEČTE V RÚRE NA 175°C POD ALOBALoM ASPOŇ 30MINÚT.

2. Krok

POTOM VLOŽTE DO MIXÉRA, PRIDAJTE POLOVICU blanšírovaných a nasekaných MANDLÍ, DOCHUŤTE LIMETKOVOU ŠŤAVOU A ZVYŠNÝM OLIVOVÝM OLEJOM A CHIPOTLE TABASCOM. ŠĽAHAJTE, KÝM NEVZNIKNE TAKMER HLADKÁ KONZISTENCIA. NALEJTE DO DŽBÁNU A NECHAJTE CHLADIŤ ASPOŇ 2 HODINY.

3. Krok

Keď budete pripravení na jedlo, nalejte polievku do štyroch misiek a na vrch pridajte nasekanú jarnú cibuľu, avokádo, chilli plátky, nakrájané paradajky, čierne kalamata olivy a čerstvý koriander, pokvapkajte zvyšnou limetkovou šťavou a olivovým olejom a posypte zvyšnými mandľami a natrhaným pečivom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4816 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Večera

4535 receptov

Dezert

3706 receptov