REKLAMA

Gratinované zemiaky

Asi najchutnejšie zemiaky, aké poznám! Výborne ako príloha, ale kľudne aj ako hlavný chod.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks zemiak Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska približne 2 až 3 mm hrubé a dáme si ich do misky.

2. Krok

Do dostatočne veľkej panvice, tak aby sa tam vošli všetky zemiaky a dali sa poriadne premiešať, vylejeme smotanu na varenie, pridáme soľ, korenie. Ak chceme, tak aj bylinky alebo drvenú rascu a privedieme pomaly k varu.

3. Krok

Keď nám ochutená smotana trochu začne hustnúť, pridáme zemiaky a poriadne premiešame. Môžeme aj poprehadzovať.

4. Krok

Zemiaky prevaríme spolu so zmesou 5-10 minút. Následne ich vylejeme do zapekacej misky.

5. Krok

Vložíme ich do predhriatej rúry na 160 stupňov Celzia a pečieme 40-50 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Je lepšie piecť na nižšiu teplotu, aby nám zemiaky zvrchu nezhoreli. Ak náhodou máme pocit, že sa smotana príliš odparila, môžeme trochu počas pečenia podlievať vodou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov