REKLAMA
Grilovaná tekvica
Veľmi jednoduchý a chutný recept na pokrm, ktorý je plný vitamínov. Grilovaná tekvica je skvelým doplnkom k hovädziemu mäsu alebo grilovanému kurčaťu, môže byť ale aj samostatným hlavným jedlom. Ideálny na letné večery alebo grilovačku s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 stredná tekvica
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 Lyžice nasekaných čerstvých byliniek (rozmarín, tymián)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Tekvicu očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na plátky alebo kúsky hrúbky asi 1 cm.
2. Krok
V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, mletú papriku, cesnak a bylinky. Tekvicové plátky v tejto zmesi obalíte.
3. Krok
Gril predhrejte na strednú teplotu. Plátky tekvice položte priamo na gril a nechajte ich piecť asi 15 minút. Potom ich otočte a pečte ešte 15 minút, alebo kým nie sú mäkké a zlatohnedé.
4. Krok
Hotovú grilovanú tekvicu podávajte teplú, posypanú čerstvými bylinkami.