REKLAMA
Zdroj: Copit from Getty Images
Guláš v kotlíku
Tradičný slovenský guláš, pripravený klasickým spôsobom v kotlíku. Výdatné jedlo, ktoré sa hodí na zahradné grilovačky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
mäso
- 1 kg bravčové pleco
zelenina
- 4 ks cibule
- 4 ks cesnak
- 3 ks paprika
- 2 ks rajčiny
korenie
- 3 čl soľ
- 2 čl pepř
- 2 čl sladká paprika
ostatné
- 2 l voda
- 1 Lyžica olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na malé kocky a osolíme.
2. Krok
Kotlík postavíme na oheň a pridáme olej.
3. Krok
Do kotlíka pridáme nakrájané mäso a restujeme ho dozlatista.
4. Krok
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme ešte 10 minút.
5. Krok
Pridáme nakrájané papriky a rajčiny a všetko dobre premiešame.
6. Krok
Kým sa zelenina restuje, pridáme korenie a premiešame.
7. Krok
Pridáme vodu, dobre premiešame a necháme guláš potom variť 2-3 hodiny.