REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Halušky so smotanou
Najlepšie slovenské halušky so smotanou a slaninkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- 150 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 100 g slaniny
- 200 ml kyslej smotany
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2. Krok
Vytlačíme prebytočnú šťavu zo zemiakov a vymiešame ich s múkou, vajcom a soľou.
3. Krok
Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a necháme zovrieť.
4. Krok
Pomocou haluškára hádžeme halušky do vody a varíme ich pokiaľ nevyplávajú na vrch.
5. Krok
Na panvici orestujeme nakrájanú slaninu, kým nezíska zlatistú farbu.
6. Krok
Pridáme k nej uvarené halušky a zmiešame ich spolu.
7. Krok
Halušky podávame s kyslou smotanou.