REKLAMA

Zdroj: Esin Deniz via Adobe Stock

Hamsi Tava - vyprážané sardinky Turecko

"Hamsi Tava" je jedno z mojich najobľúbenejších tureckých jedál. Je to klasické pobrežné jedlo, ktoré sa pripravuje najmä z čerstvých sardiniek. Prvýkrát som sa s ním stretol na svojej ceste po čiernomorskom pobreží Turecka a bol som ohromený jeho jednoduchosťou a lahodnou chuťou. Sardinky sa namáčajú v kukuričnej múke a smažia sa do chrumkava.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg čerstvé sardinky Pridané do
  • 2 Šálky kukuričná krupica Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 citrón Pridané do
  • olivový olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Recept "Hamsi Tava" začnite očistením sardiniek: Odstráňte hlavu a vnútornosti a potom ich dôkladne opláchnite. Sardinky by sa mali nechať celé, pretože tak si počas prípravy zachovajú prirodzenú chuť.

2. Krok

Potom sardinky zľahka osušte a okoreňte soľou a korením.

3. Krok

Obráťte každú sardinku v kukuričnej múke, aby sa ľahko obalilo v strúhanke. Vďaka tomu získajú sardinky pri vyprážaní chrumkavú štruktúru.

4. Krok

Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte olivový olej.

5. Krok

Keď je olej rozpálený, vložte sardinky na panvicu a smažte ich z každej strany približne 3-4 minúty alebo dozlatista. Pri vyprážaní je dôležitá správna teplota, pretože príliš horúci olej sardinky spáli a príliš studený olej ich urobí vláčnymi.

6. Krok

Sardinky osušte na kuchynskom papieri, aby ste odstránili prebytočný olej. Turecké sardinky "Hamsi Tava" podávajte horúce, ozdobené plátkami čerstvého citróna.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov