REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/txor_IH-3fcgYuF6b7_E/95219e6d68f7324af41123b7adc5e9.jpeg)
Zdroj: FB- Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Hlivový perkelt
Recept na zdravý hlivový perkelt. Poteší nízkym obsahom kalórií.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 pl olivový olej
- 1 bal hliva
- 1 Cibuľa
- 250 ml voda
- 150 ml sójová smotana
- soľ
- bobkový list
- mletá červená paprika
- korenie
- 2 kl ľanová múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci si rozpálime olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa opražená dosklovita, pridáme nakrájanú hlivu.
2. Krok
K hlive pridáme soľ, korenie, bobkový list a mletú červenú papriku. Chvíľku opražíme. Pridáme múku a podlejeme vodou. Dusíme asi 15 minút.
3. Krok
K hotovej hlive pridáme už len smotanu. Spolu prevaríme ešte 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať do hotovej omáčky polievkovú lyžicu masla.