Horalkový cheesecake
Cheesecake na milión spôsobov? Veru, ja skúšam od výmyslu sveta. Tentokrát recept na horalkový
Ingrediencie
Základ
- 130 g čokoládových bebe sušienok
- 1 ks horálka
- 80 g masla
Krém
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 4 ks horalky
- 50 g mliečnej čokolády
- 50 g horkej čokolády
- 25 g arašidového masla
- 25 g nesolených arašidov
- 2 pl hladkej múky
- 50 g práškového cukru
Najnovšie letáky
Postup
V mixéri rozmixujeme sušienky a horalku. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť mixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlapkame na spodok.
Dáme piecť do rúrky vyhriatej na 180 stupňov 5-10 minút.
Tvaroh, cream cheese a smotanu vyšľaháme. Prišlaháme vajcia. Vmiešame roztopene čokolády a arašidové maslo. Ďalej primiešame múku a cukor.
Nakoniec rozmixujeme horalky a arašídy a primiešame do krému.
Vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 45 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Cheesecake odložíme ideálne na noc do chladničky. Môžeme ho ozdobiť roztopenou čokoládou a horalkami.