REKLAMA
Hovädzie mäso stroganov
Toto je recept na hovädzie mäso Stroganov, ktoré je tradičné ruské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 250 g čerstvých húb
- 2 Lyžice hladká múka
- 100 ml smotany na varenie
- 100 ml hovädzieho vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 Lyžice oleja
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso umyjete pod tečúcou vodou, osušte a pokrájajte na tenké pásiky.
2. Krok
Cibuľu a huby očistite a nakrájajte na tenké pásiky.
3. Krok
Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte z obidvoch strán. Potom ho vyberte a odložte bokom.
4. Krok
Na rovnakej panvici opražte cibuľu do zlatista. Pridajte huby a varte ich, kým nebudú mäkké.
5. Krok
Následne prisypte múku, dobre premiešajte a varte asi minútu. Potom prilejte hovädzí vývar a nechajte zmes zahustiť.
6. Krok
Prilejte smotanu na varenie, pridajte horčicu s worcesterovou omáčkou a všetko spolu premiešajte.
7. Krok
Vráťte mäso späť na panvicu, posypte ho soľou, korení a varte ešte 10 minút.