REKLAMA

Hovädzie na koreňovej zelenine

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzie pliecko Pridané do
  • 3 mrkvy Pridané do
  • 2 petržleny Pridané do
  • 250 ml paradajkové pyré Pridané do
  • 500 ml čierne pivo Pridané do
  • 2 červené cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 100 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 5 zemiakov Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • soľ bobkový list Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Bravčové pliecko si nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na oleji. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany, kým sa nezatiahne.

2. Krok

Následne prilejeme paradajkové pyré a premiešame. Potom zalejeme čiernym pivom, aby bolo mäso ponorené.

3. Krok

Pridáme bobkový list, guličky čierneho korenia, soľ a zmenšíme teplotu na minimum. Takto varíme zakryté 3 hodiny. Podlievame pivom podľa potreby.

4. Krok

Polhodinu pred dovarením pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme pod pokrievkou ďalej.

5. Krok

Na zemiakovú kašu uvaríme zemiaky v osolenej vode. Uvarené zmixujeme na kašu a pridáme ohriatu smotanu s roztopeným maslom. Hotový pokrm posypeme petržlenovou vňaťkou.

Komentáre (1)

malo to byt bravcove alebo hovadzie?

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov