REKLAMA
Hovädzie na koreňovej zelenine
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hovädzie pliecko
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 250 ml paradajkové pyré
- 500 ml čierne pivo
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 100 ml smotana na varenie
- 2 pl maslo
- 5 zemiakov
- slnečnicový olej
- čierne korenie
- soľ bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Bravčové pliecko si nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na oleji. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany, kým sa nezatiahne.
2. Krok
Následne prilejeme paradajkové pyré a premiešame. Potom zalejeme čiernym pivom, aby bolo mäso ponorené.
3. Krok
Pridáme bobkový list, guličky čierneho korenia, soľ a zmenšíme teplotu na minimum. Takto varíme zakryté 3 hodiny. Podlievame pivom podľa potreby.
4. Krok
Polhodinu pred dovarením pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme pod pokrievkou ďalej.
5. Krok
Na zemiakovú kašu uvaríme zemiaky v osolenej vode. Uvarené zmixujeme na kašu a pridáme ohriatu smotanu s roztopeným maslom. Hotový pokrm posypeme petržlenovou vňaťkou.