Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou
Tento hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou je vynikajúci letný dezert, ktorý si zamilujete. Chuť čerstvých, jemne kyslých ríbezlí v kombinácii so sladkou posýpkou robí z tohto koláča perfektný záver akéhokoľvek jedla.
Ingrediencie
Cesto:
- 3 hrnčeky čerstvých ríbezlí
- 1 hrnček múka
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1⁄2 hrnček oleja
- 1 ks vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 bal vanilkového cukru
- štipka soli
Posýpka:
- 1⁄2 hrnček hnedého cukru
- 1⁄4 hrnček múka
- 2 Lyžice masla
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu na koláč vyložte papierom na pečenie.
V hrnci zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
Do suchej zmesi pridajte mlieko, olej a vajce. Poriadne premiešajte, aby v ceste neboli žiadne hrudky.
Na cesto rozložte čerstvé ríbezle.
V menšej mise zmiešajte ingrediencie na posýpku (hnedý cukor, múku a maslo) a posypte ňou vrch koláča.
Hrnčekový koláč s posýpkou pečte v rúre asi 35-40 minút, alebo kým cesto nie je pevne a posýpka sa krásne zlatista.
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť pred podávaním.