REKLAMA
Hruškové palacinky
Jemné a chutné
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 120 g hrušky
- 120 g hladkej múky používam špaldovú
- 60 ml plnotučného mlieka
- 1⁄2 lyžičky škorice
- 1 vajíčko
- na potretie olej panvice použila som repkový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Hrušku si očistíme a nakrájame na drobno. Dáme do mixéra.
2. Krok
Pridáme vajíčko a mlieko a všetko spolu vymixujeme.
3. Krok
Ďalej pridáme múku a škoricu a všetko vyšľaháme.
4. Krok
Panvicu si potrieme olejom a palacinky pečieme z oboch strán, na miernom plameni.
5. Krok
Cesto je hustejšie ako klasické palacinkové, tak si pomocou lyžice cesto rozotrieme po celej panvici.
6. Krok
Ja som asi do 1/3 cesta pridala aj karob/kakao, aby palacinky boli dvojfarebné.
7. Krok
Palacinky môžte podávať iba tak čisté, s čerstvým ovocím, džemom, medom, orieškami, bielym jogurtom.
8. Krok
Namiesto hrušky môžte použiť jablko, poprípade ovocnú kapsičku.
9. Krok
Dobrú chuť!