REKLAMA
Hustý ríbezľový lekvár
Recept na hustý domáci ríbezľový lekvár, ktorý sa hodí do dezertov alebo natretý na vianočke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
60
- 1 kg ríbezlí
- 500 g cukru
- 1 Štipka soli
- 1 ks šťava z citróna
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
3 min.
1. Krok
Ríbezle vložte do hrnca na stredne silnom ohni.
2. Krok
Pridajte cukor a soľ, zamiešajte a nechajte variť, kým sa cukor nerozpustí a ríbezle nezmäknú.
3. Krok
Potom pridajte šťavu z citrónu. Premiešajte a nechajte variť 30 minút.
4. Krok
Uvarený ríbezľový lekvár prelejte do sterilizovaných pohárov a pretočte ich dole víčk.
5. Krok
Skladujte v chladničke.