Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Jablčník s pudingom
Recept na jednoduchý obrátený jablčník s pudingom.
Ingrediencie
Na jablká:
- 1 kg jablka
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks škoricový cukor
Cesto:
- 200 g práškový cukor
- 250 g polohrubá múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 dcl olej
- 5 ks vajcia
- 100 ml teplá voda
Plnka:
- 3 ks Zlatý klas
- 750 ml mlieko
- 250 g Hera
- 150 g cukor
- čokoláda na strúhanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká postrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom.
Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň nastrúhané jablká. Ak pustili veľa šťavy, môžeme ju trochu vyžmýkať.
Na cesto vyšľaháme žĺtka s cukrom. Prilejeme k ním vodu, olej, prisypeme múku a prášok do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý už len zľahka vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na cca 20 minút.
Po vychladnutí koláč otočíme, naspodku je prvé cesto a na ňom sú jablká.
Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka a zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
Po vychladnutí ho vymiešame s maslom a cukrom.
Plnku natrieme na jablká a postrúhame ju čo