Zdroj: FB: Bezva recepty
Jablká v cestíčku
Jablká v cestíčku sú mojím obľúbeným jesenným dezertom. Ich krásna vôňa, ktorá sa počas pečenia šíri po celom byte, ma zakaždým zaručene privedie do kuchyne.
Ingrediencie
- 4 ks jablká
- 1 hrnček múka
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 2 ks vajce
- 2 Lyžice Rastlinný olej
- 2 Lyžice cukor
- štipka soli
- 1 Lyžica vanilkový extrakt
- Práškový cukor na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Potom pridáme mlieko, múku, olej, soľ a vanilkový extrakt a vyšľaháme do hladkého cesta. Nechajte ho odstáť, kým pripravíte jablká. Odpočinuté cesto by malo byť o niečo redšie ako palacinkové cesto.
Jablká umyte, ošúpte a vydlabte ich stred aj s jadrovníkmi, ale nie až na dno. Ak máte vykrajovače rôznych veľkostí, špičkou najväčšieho vykrojte po orezaní otvor a potom stred vydlabte lyžicou.
Každé jablko namočte zvnútra aj zvonka do pripraveného cesta a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20-25 minút, alebo kým cesto nezačne zlátnuť a jablká zmäknú.
Jablká nechajte krátko vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.