:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/b88ee08ee5208b2d15d9cf1c30d5ca.jpeg)
Jablkové lievance
Jablkové lievance so zlatistou kôrkou, jemné, s jablkovou vôňou, s malým množstvom múky a veľkým množstvom jabĺk ochutených citrónovou šťavou.
Ingrediencie
- 200 celozrnná múka
- 600 g jablká (kyslé)
- 4 pl cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 250 ml mlieko
- 2 vajce
- 1 čl škorica
- 0.3 čl vanilín
- 100 ml rastlinný olej
- 1 citrónová kôra
- 1 citrónová šťava
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu pšeničnú múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a vanilku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/e9d00a395f9ef1f37a47feaf639487.png)
Zdroj: Youtube
Do múky pridáme 2 rozšľahané vajcia a premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/9df87c7c0873ccc618dcccdab2e58e.png)
Zdroj: Youtube
Za stáleho miešania pomaly prilievajte teplé mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/245ef0f9e4304823b1c485f1095100.png)
Zdroj: Youtube
Jablká ošúpte, očistite a nakrájajte na malé kúsky a pridajte do cesta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/2b55cb4daaaea78734b72e1b8d302d.png)
Zdroj: Youtube
Zohrejte panvicu s 3 polievkovými lyžicami rastlinného oleja na strednom ohni a cesto naň lyžicou vytvarujte okrúhle placky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/8c46be8330eb3709323588189f64c1.png)
Zdroj: Youtube
Lievance pečieme na miernom ohni do zlatista asi 2 minúty z každej strany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/5d686c00dceb0256e37cc6e635a33a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablkové lievace podávajte s kyslou smotanou, šľahačkou, džemom alebo karamelovým sirupom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/030363ec4a0fbedb38f558bb6730ba.png)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť