Jablkové lievance
Jablkové lievance so zlatistou kôrkou, jemné, s jablkovou vôňou, s malým množstvom múky a veľkým množstvom jabĺk ochutených citrónovou šťavou.
Ingrediencie
- 200 celozrnná múka
- 600 g jablká (kyslé)
- 4 pl cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 250 ml mlieko
- 2 vajce
- 1 čl škorica
- 0.3 čl vanilín
- 100 ml rastlinný olej
- 1 citrónová kôra
- 1 citrónová šťava
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu pšeničnú múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a vanilku.
Zdroj: Youtube
Do múky pridáme 2 rozšľahané vajcia a premiešame.
Zdroj: Youtube
Za stáleho miešania pomaly prilievajte teplé mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
Zdroj: Youtube
Jablká ošúpte, očistite a nakrájajte na malé kúsky a pridajte do cesta.
Zdroj: Youtube
Zohrejte panvicu s 3 polievkovými lyžicami rastlinného oleja na strednom ohni a cesto naň lyžicou vytvarujte okrúhle placky.
Zdroj: Youtube
Lievance pečieme na miernom ohni do zlatista asi 2 minúty z každej strany.
Zdroj: Youtube
Jablkové lievace podávajte s kyslou smotanou, šľahačkou, džemom alebo karamelovým sirupom.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť