Jablkovo tvarohová torta
Svieža torta
Ingrediencie
Korpus
- 5 vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 80 ml slnečnicový olej
- 30 ml voda
- 120 g múka
- 30 g kakao
- 5 g kypriaci prášok
- štipka soľ
Jablková vrstva
- 5 kus jablko
- 1⁄2 citrónová šťava
- 100 ml voda
- 50 g Zlatý klas (prášok)
- 30 g kypriaci prášok
- 1⁄2 Lyžice škorica
- 400 ml jablkový džús
Krém
- 550 g syr cottage cheese
- 550 ml šľahačka
- 80 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do hustej a nadýchanej peny. Prilejeme olej a vodu. Preosiate suché ingrediencie naraz prisypeme a zašľaháme. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180°C približne 40 minút. Upečené cesto necháme vo forme vychladnúť.
Jablká ošúpeme, nastrúhame a premiešame ich s citrónovou šťavou. V hrnci ich s vodou podusíme domäkka. Medzitým v jablkovej šťave rozmiešame Zlatý klas s cukrom a škoricou. Prilejeme k zmäknutým jablkám a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte teplú náplň nalejeme na cesto, necháme vychladnúť a potom dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s tvarohom a cukrom dotuha. Časť krému rovnomerne navrstvíme na jablkovú náplň. Zvyšný krém prenesieme do cukrárskeho vreca s veľkou okrúhlou špičkou a ozdobne nastriekame na tortu. Dáme ju ešte aspoň na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť :)