REKLAMA
Jablkový koláč s tvarohovou vrstvou
Keď vidím tie fotky, vravím si, že tento koláč musím urobiť znovu. Skvelé cesto s jabĺčkami doplnené o tvarohovú vrstvu. Navyše ide o zdravší recept, bez lepku a s minimom pridaného cukru
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 100 g ovsené vločky
- 50 g kokosová múka
- 30 g vanilkový proteín
- 1 čl mletá škorica
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 balenie vanilkový cukor
- 2 ks vajcia
- 200 ml mlieko
- 1 pl Med
- 5 ks jablká
Tvarohová časť
- 250 g tvaroh jemný v papieri
- 140 g grécky jogurt
- 50 ml mlieko
- 30 g vanilkový proteín
- 1 ks vajce
- 1 pl pudingový prášok
- 1 čl mletá škorica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Jablká očistíme a nastrúhame nahrubo. V miske si najskôr zmiešame suché ingrediencie. Pridáme mlieko, med a vajcia a všetko spolu zmiešame. Nakoniec primiešame jablká. Cesto nalejeme do malej formy (cca 24x17cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Medzitým si pripravíme tvarohovú časť.
2. Krok
Všetky ingrediencie spolu vymiešame do hladka. Krém rozotrieme na predpečené cesto. Vrátime opäť do rúry a pečieme ešte 15 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť v pootvorenej rúre.