REKLAMA
Jablkový koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g hladká múka
- 130 g práškový cukor
- 2 vajce
- 250 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok
- 2 pl mlieka
- kg jabĺk
- škoricový cukor
- vynechajte
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Múku preosejeme, pridáme cukor, prášok, vanilkový cukor, mlieko, zmäknuté maslo a všetky ostatné suroviny.
2. Krok
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na cca hodinku.
3. Krok
Cesto následne rozdelíme na 2 časti.
4. Krok
Prvú časť rozvaľkáme ( odporúčam podsypávať múkou, alebo rozvaľkať na peč. papieri )
5. Krok
Opatrne prenesieme na plech, pridáme nastrúhané jabĺčka ( zvyknem ich vyžmýkať, ak sú veľmi šťavnaté ), posypeme škoricou,/škoricovým cukrom a zakryjeme druhou polovicou cesta.
6. Krok
Popicháme vidličkou a pečieme.
7. Krok
Pečieme cca 20-25 minút na 180st.
8. Krok
Kým koláč chytí peknú zlatú farbu