REKLAMA

Jablkový páj s mriežkou

Americká klasika, najlepšie chutí ešte teplá s vanilkovou zmrzlinou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

CESTO

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 175 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 70 g práškový cukor Pridané do
  • 1 pl vanilkový cukor Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do

PLNKA

  • 5 ks jablko Pridané do
  • 12 ks šťava z citróna Pridané do
  • 20 g hrozienka Pridané do
  • 40 g krupicový cukor Pridané do
  • 2 pl vanilkový cukor Pridané do
  • 1 čl mletá škorica Pridané do
  • 2 pl mleté orechy Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • 1 bal škoricový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

85 min.
1. Krok

Všetky suroviny na cesto dáme do misy a mixérom s nadstavcami na miesenie vypracujeme na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu múky alebo trochu studenej vody. Cesto dáme do fólie a na 30 minút odložíme do chladničky. Rúru vyhrejeme na 200C, koláčovú formu s priemerom 25 cm vymastíme a vysypeme múkou.

2. Krok

Jablká umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme hrozienka, krupicový a vanilkový cukor a škoricu.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 1/3 a 2/3. Tú väčšiu časť rozvaľkáme na väčší kruh a prenesieme do formy tak, aby vznikol vysoký okraj. Dno popicháme vidličkou a posypeme mletými orechami a navrstvíme jablkovú plnku. Zvyšné cesto tiež rozvaľkáme na kruh a radielkom nakrájame na 2 cm široké pásiky. Tie poukladáme na plnku vo forme a vytvoríme mriežku. Okraje dobre popritláčame a vidličkou na nich vytvoríme ozdobný okraj. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a koláč pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a posypeme škoricovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov