REKLAMA
Jahodová bublanina bez mlieka
Rýchly recept na jahodovú bublaninu bez mlieka aj vajec
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 bal Zlatý klas (prášok)
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 1 hrnček redšieho lekváru
- 1 hrnček voda
- 1⁄2 hrnček oleja
- 500 g jahoda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2. Krok
V miske zmiešame suché ingrediencie – vrátane zlatého klasu. Pridáme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou, aby nebol príliš hustý. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.
3. Krok
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom, prípadne vymastený a vysypaný kokosom. Na cesto uložíme jahody a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 – 25 minút.
4. Krok
Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ak máte radi môžete poprášiť práškovým cukrom. Dobrú chuť