Jahodová roláda s mascarpone
Ingrediencie
Plát cesta
- 4 kus väčších vajec
- 140 g kryštálový cukor
- 130 g polohrubá múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- mandľové plátky
Plnka
- 1 pack mascarpone
- 1 pack šľahačka
- 4 polievková lyžica práškový cukor
- jahoda
- vanilková esencia
Najnovšie letáky
Postup
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút.
Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme.
Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.