REKLAMA

Jahodové knedlíky

Jednoduché a chutné

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 g mäkkého plnotučného tvarohu Pridané do
  • 300 g hrubej múky Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 20 stredných jahôd Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Tvaroh vyklopte do misy a prisypte múku a soľ. Vareškou alebo rukami spracujte mäkké a nelepivé cesto.

2. Krok

Cesto vložte do chladničky. Medzitým si umyte jahody a zbavte ich stoniek. Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu.

3. Krok

Na dosku si dajte trochu múky, preneste cesto a z neho vyváľajte valček, cca 4-5 cm hrubý. Krájajte asi 1 cm silné plátky. Plátok trochu stlačte, dovnútra položte jahodu, uzavrite a vyváľajte na guľatý knedlík. Takto rýchlo spracujte knedlíky z celého cesta.

4. Krok

Knedlíky vložte do vriacej osolenej vody a varte cca 6 minút.Podávajte ich so smotanou, rozpusteným maslom, cukrom a zvyšnými čerstvými jahodami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4777 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2228 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Pre tehotné

1441 receptov