REKLAMA
Jahodové knedlíky
Jednoduché a chutné
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g mäkkého plnotučného tvarohu
- 300 g hrubej múky
- Štipka soli
- 20 stredných jahôd
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Tvaroh vyklopte do misy a prisypte múku a soľ. Vareškou alebo rukami spracujte mäkké a nelepivé cesto.
2. Krok
Cesto vložte do chladničky. Medzitým si umyte jahody a zbavte ich stoniek. Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu.
3. Krok
Na dosku si dajte trochu múky, preneste cesto a z neho vyváľajte valček, cca 4-5 cm hrubý. Krájajte asi 1 cm silné plátky. Plátok trochu stlačte, dovnútra položte jahodu, uzavrite a vyváľajte na guľatý knedlík. Takto rýchlo spracujte knedlíky z celého cesta.
4. Krok
Knedlíky vložte do vriacej osolenej vody a varte cca 6 minút.Podávajte ich so smotanou, rozpusteným maslom, cukrom a zvyšnými čerstvými jahodami.