REKLAMA

Jahodový tart

🍓

REKLAMA
Sezóna jahôd je v plnom prúde. Pripraviť si z nich môžete sladký džem alebo chutný koláč

Recept nájdeš v tomto článku

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Pripraviť si z nich môžete sladký džem alebo chutný koláč

Ingrediencie

porcií
16

Cesto

  • 185 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 135 g ovsené vločky jemné Pridané do
  • 60 g erythritol Pridané do
  • 75 g Med Pridané do
  • 70 g Arašidové maslo Pridané do
  • 150 g palmarin Pridané do

Plnka

  • 3 hrste mrazené jahody Pridané do
  • 1 pl trstinový cukor Pridané do
  • 4 pl voda Pridané do
  • 20 g zlatý klas 30g trstinový cukor Pridané do
  • 400 ml mlieka Pridané do
  • 1 kl zemiakový škrob Pridané do
  • 2 pl jahodový džem Pridané do
  • 200 g smotanová nátierka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Navážime si múku, ovsené vločky a erythritol. Pridáme med, arašidové maslo, palmarin a Vypracujeme cesto. Vystelieme formu na tart. Na plnku si podusíme 3 hrste jahôd s lyžicou trstinového cukru a pridáme kúsok vody. V druhom hrnci si zohrejeme mlieko s cukrom a zlatým klasom. Teplé mlieko prelejeme k poduseným jahodám. Pridáme lyžičku škrobu a varíme do zhustnutia. Zmes prelejeme do misy a rozmixujeme. Pridáme jahodovy džem a cream spread. Plnku vylejeme do formy.

2. Krok

Pečieme 30 min pri 180°C a po upečení necháme riadne vychladnúť a zatuhnúť.

3. Krok

Dobrú chuť kamoši!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2107 receptov

Obed

4422 receptov

Mascarpone

332 receptov

Čokoláda

916 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1275 receptov

Večera

4093 receptov

Cestoviny

500 receptov