REKLAMA

Zdroj: FB - Svetová kuchyňa

Jednoduché patizónové placky

Jednoduché a rýchle patizónové placky

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks patizón Pridané do
  • 5 ks zemiak Pridané do
  • 1 ks vajíčko Pridané do
  • 2 pl polohrubá múka Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 pl strúhanka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl podravka Pridané do
  • 34 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 pl majoránka Pridané do
  • olej na vyprážanie doporučujem bravčovú masť Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Očistený patizón a zemiaky nastrúhame na strúhadle, pridáme soľ a premiešame. Necháme desať minút odstáť a vylejeme prebytočnú šťavu, ktorá nám pustila. Primiešame vajíčko, múku, strúhanku, prelisovaný cesnak, podravku, mleté čierne korenie a majorán do redšieho cesta.

2. Krok

Dobre premiešame a necháme v chlade chvíľu odstáť, potom vyberieme a znova premiešame. Na rozpálený olej kladieme lyžicou kôpky cesta a vytvárame placky. Na miernom ohni placky z oboch strán opečieme do zlatista tak, aby boli okraje chrumkavé.

3. Krok

Doporučené prílohy : Tatárska omáčka, smotana, nastrúhaný tvrdý syr, zelenina. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov