REKLAMA
Zdroj: FB - Svetová kuchyňa
Jednoduché patizónové placky
Jednoduché a rýchle patizónové placky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks patizón
- 5 ks zemiak
- 1 ks vajíčko
- 2 pl polohrubá múka
- 1 pl hladká múka
- 1 pl strúhanka
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čl soľ
- 1 čl podravka
- 3⁄4 čl mleté čierne korenie
- 1 pl majoránka
- olej na vyprážanie doporučujem bravčovú masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Očistený patizón a zemiaky nastrúhame na strúhadle, pridáme soľ a premiešame. Necháme desať minút odstáť a vylejeme prebytočnú šťavu, ktorá nám pustila. Primiešame vajíčko, múku, strúhanku, prelisovaný cesnak, podravku, mleté čierne korenie a majorán do redšieho cesta.
2. Krok
Dobre premiešame a necháme v chlade chvíľu odstáť, potom vyberieme a znova premiešame. Na rozpálený olej kladieme lyžicou kôpky cesta a vytvárame placky. Na miernom ohni placky z oboch strán opečieme do zlatista tak, aby boli okraje chrumkavé.
3. Krok
Doporučené prílohy : Tatárska omáčka, smotana, nastrúhaný tvrdý syr, zelenina. Dobrú chuť!