Zdroj: MolnarSzabolcsErdely for Pixabay
Jednoduché rýchle jablkové gule pripravené za 30 minút
Tento recept na sladké jablkové guľky vznikol pred rokmi z rozmaru, keď som nevedela, čo so zvyšnými jablkami. Sú hitom pre deti aj dospelých a sú skvelým občerstvením, dezertom alebo sladkou pochúťkou k popoludňajšej káve. Príprava je celkom jednoduchá, ale chuť je nezameniteľne lahodná.
Ingrediencie
- 3 veľké jablko
- 150 g cukor
- 1 Čajová lyžička škorica
- 220 g múka
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 vajcia
- 60 ml mlieko
- Múčny cukor na posypanie
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Recept na jablkové guľky pripravíte tak, že jablká najprv ošúpete a odstránite jadrovník. Potom jablká nakrájajte na malé kocky. Počas mojich početných pokusov som zistila, že menšie kocky sa lepšie rozložia v cestíčku, a preto je konečný výsledok lepší.
Kocky jabĺk, cukor a škoricu dôkladne premiešajte a zmes nechajte asi 15 minút odpočívať. Jablká by mali pustiť šťavu.
Vo veľkej miske dobre zmiešajte múku, prášok do pečiva, vajcia a mlieko. Mali by ste získať husté, lepkavé cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu viac mlieka.
Teraz do cesta pridajte jablká. Dobre ich premiešajte, aby boli všetky kúsky jabĺk pokryté cestom.
Teraz prichádza tá zložitejšia časť. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olej. Ak chcete skontrolovať, či je olej dostatočne horúci, môžete doň vložiť malý kúsok cesta. Ak okamžite vypláva na povrch, olej je pripravený.
Pomocou dvoch lyžičiek vytvarujte z cesta malé guľky a opatrne ich vložte do horúceho oleja. Guľky smažte, kým nie sú zlatohnedé. Počas vyprážania ich často otáčam, aby mali rovnomernú farbu.
Hotové jablkové guľky vyberte z oleja pomocou dierkovanej lyžice a osušte ich na kuchynskom papieri. Kým sú ešte horúce, posypte ich práškovým cukrom. Prajeme vám veľa zábavy pri pečení!