REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-kBBCdCOElUgR_kmdolZ/9cfe96b8a52f247d8dde0f02563a91.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Jednoduchý mletý rezeň
Mletý rezeň so syrom je obľúbeným jedlom mnohých ľudí. Zvyčajne sa pripravuje z mletého bravčového mäsa a obaľuje sa do strúhankového obalu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g mleté mäso
- 150 ml smotana na šľahanie
- 250 g tvrdý syr
- 1 kl drvená rasca
- 2 ks vajce
- 200 g hladká múka
- 200 g strúhanka
- soľ a korenie
- olej
- maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
V mise zmiešame mäso s jedným vajíčkom, nastrúhaným syrom, smotanou, soľou, čiernym korením a rascou.
2. Krok
Takto pripravenú zmes na mleté rezne necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
3. Krok
Následne zo zmesi tvarujeme rezne, ktoré sú v strede tenšie ako na okraji.
4. Krok
Rezne obalíme v klasickom trojobale - múka/vajce/strúhanka.
5. Krok
Obalené rezne vyprážame na panvici v oleji zmiešanom s maslom (pomer 1:1) do zlatista.
6. Krok
Po vypražení ich necháme na kuchynskej servítke odtiecť od prebytočného tuku a môžeme podávať napríklad so zemiakovou kašou a zeleninou.