Zdroj: Canva
Jelení guláš s knedľou
Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.
Ingrediencie
- 1 kg jelenie mäso
- 200 ml červené suché víno
- 500 ml hovädzí vývar
- 60 g údená slanina
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 pl brusnicový džem
- 2 pl olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- pimiento
- mleté čierne korenie
- soľ
- bobkový list
- mletá červená paprika
- mletej rasce
- rozmarín
- borievky
Najnovšie letáky
Postup
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji.
K nej pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.
Následne pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú restujeme do zlatista.
Do hrca pridáme pretlačený cesnak, nové a čierne korenie, rozmarín, bobkový list a borievky.
Jelenie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme ho k zeleninovému základu.
Kúsky mäsa necháme zatiahnuť, osolíme ich a pridáme ešte brusnice, rascu a mletú papriku.
Najprv mäso podlejeme vínom a počkáme chvíľu, kým sa odparí alkohol. Potom ho podlejeme trochou vývaru - len tak, aby bolo mäso zakryté.
Jelení guláš dusíme na slabom ohni, pod pokrievkou do mäkka približne 2 až 3 hodiny. Nezabudneme ho občas premiešať.
Guláš servírujeme s knedľou, plátkom citróna a brusnicovým džemom.
3 hodiny dusit jelena?To by musel si ten jelen.pamätat este Robina Hooda.Inak podla surovin je to dobry recept.Pimiento neviem co je,ujo Google to zisti.