REKLAMA

Zdroj: hanusst from Getty Images

Jelenie ragú

Tento recept je ideálny na prípravu šťavnatého jelenieho ragú, ktoré sa perfektne hodí na chladné jesenné a zimné dni. Ragú je varené na pomalom ohni, aby sa všetky chute dokonale splynuli. Podáva sa najlepšie s domácim chlebom alebo knedľou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g jelenie mäso Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks pór Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 3 pl rajská omáčka Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Nakrájajte zeleninu na malé kúsky a jelenie mäso na väčšie kocky. Mäso posypte soľou a korením.

2. Krok

Na panvici rozpáľte olej a opražte mäso dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.

3. Krok

Na rovnakej panvici opražte cibuľu, pór, mrkvu a cesnak. K zelenine pridajte mleté paradajky a dajte dovariť.

4. Krok

Keď je zelenina mäkká, pridajte mäso späť do panvice, zalejte vývarom a vínom. Pridajte bobkový list a nechajte asi hodinu variť na nízkom ohni.

5. Krok

Po hodine premiešajte a pokračujte varením ďalších 30 minút. Ak je to potrebné, pridajte vodu.

6. Krok

Podávajte s chlebom alebo knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov