Zdroj: hanusst from Getty Images
Jelenie ragú
Tento recept je ideálny na prípravu šťavnatého jelenieho ragú, ktoré sa perfektne hodí na chladné jesenné a zimné dni. Ragú je varené na pomalom ohni, aby sa všetky chute dokonale splynuli. Podáva sa najlepšie s domácim chlebom alebo knedľou.
Ingrediencie
- 700 g jelenie mäso
- 2 ks mrkva
- 2 ks pór
- 2 ks cibule
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks bobkový list
- 500 ml hovädzí vývar
- 200 ml červené víno
- 3 pl rajská omáčka
- 2 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Nakrájajte zeleninu na malé kúsky a jelenie mäso na väčšie kocky. Mäso posypte soľou a korením.
Na panvici rozpáľte olej a opražte mäso dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.
Na rovnakej panvici opražte cibuľu, pór, mrkvu a cesnak. K zelenine pridajte mleté paradajky a dajte dovariť.
Keď je zelenina mäkká, pridajte mäso späť do panvice, zalejte vývarom a vínom. Pridajte bobkový list a nechajte asi hodinu variť na nízkom ohni.
Po hodine premiešajte a pokračujte varením ďalších 30 minút. Ak je to potrebné, pridajte vodu.
Podávajte s chlebom alebo knedľou.