REKLAMA
Jemná chrenová omáčka
Najlepšia chrenová omáčka, recept našich babičiek aj mamičiek :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 3 pl múka
- 2 pl maslo
- 0.6 l bujón
- 250 ml šľahačka
- 4 pl strúhaný chren
- soľ
- cukor
- ocot
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Z hladkej múky a masla si v hrnci pripravíme zápražku.
2. Krok
Tú zalejeme vývarom a poriadne miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 10-15 minút.
3. Krok
Pridáme smotanu na šľahanie a privedieme k varu. Ku koncu dáme nastrúhaný chren a necháme chvíľku povariť.
4. Krok
Omáčku odstavíme z platne a dochutíme soľou, cukrom a octom podľa chuti.
5. Krok
Hotovú omáčku podávame klasicky ku knedlíku a varenému hovädziemu mäsku, alebo vareným zemiakom a údenej šunke či vareným vajíčkam.