Jemný tvarohový zákusok - recept
Najlepší tvarohový zákusok na štýl "klasic cheesecake"
Ingrediencie
- 250 g sušienky
- 120 g maslo
- 250 g mascarpone alebo lučina
- 500 g tvaroh jemný
- 250 g práškový cukor
- 200 g kyslá pochúťková smotana
- 11⁄2 čl vanilková esencia
- 3 ks vajce
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 ks kôra z citróna
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky si rozmixujeme na prášok a pridáme roztopené maslo.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a sušienky vysypeme a poriadne pozatláčame. Trochu sušienok môžeme nechať aj na okrajoch.
Dáme do vyhriatej rúry na 10 minút piecť na 180°C.
Z ostatných surovín si pomocou mixéra urobíme tvarohovú plnku. Tvaroh a mascarpone zmiešame dokopy s cukrom, vanilkovým extraktom, smotanou. Potom postupne po jednom pridávame vajcia a na koniec kôru z bio citróna.
Zmes by mala byť veľmi jemná bez hrudiek.
Vylejeme si tvarohovú plnku na korpus a dáme piecť vo vodnom kúpeli 170 °C cca 60min.
Koláč by mal krásne napuchnúť, pred koncom pečenia môžeme vodný kúpeľ odstrániť a ešte 5 minút nechať dopiecť.
Rúru vypneme a pri pootvorenej necháme koláč vychladnúť. Potom ho preložíme do chladničky na noc a na druhý deň môžeme podávať.
Tvarohový koláčik si môžete dochutiť karamelom, ovocím, šľahačkou alebo hocičím na čo máte chuť :)