Zdroj: DronG via iStockPhotos
Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom
Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.
Ingrediencie
- 600 g Múčnaté zemiaky
- 200 g múka
- 1 stredná veľkosť tekvica hokkaido
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Tablespoon olej
- soľ a korenie
- 1 ČL tymián
- 150 g Strúhaný syr (napr. ementál)
- 500 ml sladká smotana
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu syrových halušiek najprv umyte zemiaky a varte ich v osolenej vode približne 20 minút. Potom ich nechajte krátko vychladnúť a ošúpte ich. Je dôležité spracovať zemiaky ešte teplé, pretože tak lepšie absorbujú múku.
Kým sa zemiaky varia, rozpolte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte ju na kocky. Ja uprednostňujem tekvicu Hokkaido, pretože sa dá jesť jej šupka a má úžasnú orieškovú chuť.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Potom ich spolu s kockami tekvice opečte na panvici na oleji, kým nezmäknú. Dochuťte soľou, korením a tymiánom, váš nákyp by mal byť dobre ochutený.
Teraz k haluškám: Ošúpané zemiaky pretlačte cez strúhadlo na zemiaky a pridajte múku. Vymiesime hladké cesto a vytvarujeme malé knedličky. Tip: Ruky si poprášte múkou, aby sa cesto nelepilo!
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Do zapekacej misy vložte halušky, tekvicovú zeleninu a smotanu a dobre premiešajte. Posypte halušky a tekvicový nákyp syrom a pečte v rúre približne 25-30 minút, kým syr nie je pekne zlatohnedý.