:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/88c947734695ed261995aa8293af44a2.png)
Kačacie prsia na mede a pomarančoch
Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.
Ingrediencie
Suroviny
- 400 g kačacie prsia
- 1 kus pomaranč
- 3 polievková lyžica Med
- soľ a čierne korenie
Zemiaková kaša
- 5 kus väčších zemiakov
- mlieko
- 1 polievková lyžica maslo
- 1 čl soľ
- 0.3 čl mletý muškátový oriešok
- 0.3 čl čierne mleté korenie
Príloha
- fazuľky
- Cibuľa
- huba
- slanina
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/b41ee72516224f37f0a263ce30e4c427.jpg)
Zdroj: Youtube
Kačicu pripravíme orezaním od prebytočných tukov na mäsa. Kožu jemne narežeme osušíme a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Takto pripravené mäso položíme na vyhriatu panvicu a postupne zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztopiť tuk a opekáme z oboch strán, kým sa koža nesfarbí do zlatista cca. 5 až 7 minút. Tuk, ktorý vznikne prelejeme do misky a odložíme bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/372c094768a821de0472927ee5a7fbea.jpg)
Zdroj: Youtube
Omáčku pripravíme tak, že do panvice s kačacinou pridáme 3 lyžice medu, šťavu z pomaranča a nakrájané kúsky pomaranča. Necháme asi 2 minútky podusiť a stále mäsko podlievame vzniknutou omáčkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/03fc7e36f793fb531ff744e0b1854277.jpg)
Zdroj: Youtube
Vypneme ohrev a panvicu s mäsom presunieme do vyhriatej rúry na ďalších 7 minút pri teplote 180 stupňov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/192f119a3d275b9a5f50cfd01ef2e19d.png)
Zdroj: Youtube
Kým sa mäso dopeká, pripravíme si zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška. Pridáme 1 lyžicu masla, trochu mlieka a masť z kačky, ktorú sme si odložili bokom. Množstvo si určíme podľa hustoty / konzistencie kaše. Zelenú fazuľku pripravíme blanšírovaním a odložíme bokom. Nakrájame cibuľu na drobno osmažíme na troche oleja, pridáme šampiňóny a slaninu nakrájanú tiež na drobno. Na záver pridáme fazuľku a spolu restujeme 2 minúty na vysokej teplote.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/5ce8fb53266ce2c9ba41e97048e66d8c.jpg)
Zdroj: Youtube
Kačacie prsia po vybratí z rúry necháme ešte pár minút odpočívať na mriežke a potom môžeme servírovať s kašou a fazuľkovo-šampiňónovou zmesou. Na záver prelejeme pripravenou omáčkou z výpeku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Unanb_lrJ018fgKPIT27/7232d84bd21b6bf73882e9d40ebb9a01.jpg)
Zdroj: Youtube