Kačacie prsia na mede a pomarančoch
Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.
Ingrediencie
Suroviny
- 400 g kačacie prsia
- 1 kus pomaranč
- 3 polievková lyžica Med
- soľ a čierne korenie
Zemiaková kaša
- 5 kus väčších zemiakov
- mlieko
- 1 polievková lyžica maslo
- 1 čl soľ
- 0.3 čl mletý muškátový oriešok
- 0.3 čl čierne mleté korenie
Príloha
- fazuľky
- Cibuľa
- huba
- slanina
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.
Zdroj: Youtube
Kačicu pripravíme orezaním od prebytočných tukov na mäsa. Kožu jemne narežeme osušíme a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Takto pripravené mäso položíme na vyhriatu panvicu a postupne zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztopiť tuk a opekáme z oboch strán, kým sa koža nesfarbí do zlatista cca. 5 až 7 minút. Tuk, ktorý vznikne prelejeme do misky a odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Omáčku pripravíme tak, že do panvice s kačacinou pridáme 3 lyžice medu, šťavu z pomaranča a nakrájané kúsky pomaranča. Necháme asi 2 minútky podusiť a stále mäsko podlievame vzniknutou omáčkou.
Zdroj: Youtube
Vypneme ohrev a panvicu s mäsom presunieme do vyhriatej rúry na ďalších 7 minút pri teplote 180 stupňov.
Zdroj: Youtube
Kým sa mäso dopeká, pripravíme si zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška. Pridáme 1 lyžicu masla, trochu mlieka a masť z kačky, ktorú sme si odložili bokom. Množstvo si určíme podľa hustoty / konzistencie kaše. Zelenú fazuľku pripravíme blanšírovaním a odložíme bokom. Nakrájame cibuľu na drobno osmažíme na troche oleja, pridáme šampiňóny a slaninu nakrájanú tiež na drobno. Na záver pridáme fazuľku a spolu restujeme 2 minúty na vysokej teplote.
Zdroj: Youtube
Kačacie prsia po vybratí z rúry necháme ešte pár minút odpočívať na mriežke a potom môžeme servírovať s kašou a fazuľkovo-šampiňónovou zmesou. Na záver prelejeme pripravenou omáčkou z výpeku.
Zdroj: Youtube