Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Ingrediencie
- 2 ks kačacích pŕs
- 4 kus zemiakov
- 200 g hladká múka
- soľ
- 2 väčších vajec
- 1 balenie ríbezlí
- 1 pl Med
- 70 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Kačacie prsia: kačacie prsia osolíme z oboch strán a kožu narežeme na mriežku, vložíme kožou dole na studenú panvicu, zapneme ju na mierny ohrev a smažíme, kým koža neschrumkavie (do zlatista), mäsko potom otočíme a zatiahneme ho ešte 3 minútky. Vložíme aj s výpekom do zapekacej misy, pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, nakoniec položíme na drevenú dosku a necháme ďalších 10 min oddychovať.
Šúľance: uvaríme si 4 - 5 zemiakov v osolenej vode, zmiešame cca 200 g hladkej múky, lyžičku soli, 2 vajíčka a nastrúhané zemiaky. Vymiesime cesto, rozdelíme si ho na dva valčeky a rozrežeme na rovnaké kusy. Potom z každého kúska vytvarujeme ručne šúľanec a hotové ich pridáme do vriacej osolenej vody, kým nám nevyjdú na povrch. Na záver sme ich ešte na panvici opražili vo výpeku z kačky.
Ríbezľová omáčka: do malého hrnca pridáme asi 70 ml vody, veľkú lyžicu medu a celé balenie ríbezlí, necháme povariť, až kým sa ríbezle úplne nerozpadnú. Omáčkou prelejeme kačacie prsia pri podávaní.