REKLAMA
Kakaovo-tvarohový koláč s čučoriedkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
- 2 hrnčeky polohrubá špaldová múka
- 1 hrnček cukor trstinový
- 1 hrnček mlieko polotučné
- 1 hrnček olej
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 kus vajce
- 2 pl holandské kakao
- 500 g tvaroh jemný
- kokosový / kryštálový cukor
- 1 bal vanilkový puding v prášku
- citrónová kôra
- čučoriedka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cesto pripravíme tak, že v nádobe vyšľaháme celé vajíčka, cukor, vanilkový cukor a striedavo prilievame olej a vlažné mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a jemne zamiešame do pripravenej tekutej zmesi.
2. Krok
Tvarohovú plnku pripravíme tak, že v nádobe vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, zamiešame tvaroh, strúhanú citrónovú kôru, po častiach pridáme mlieko zmiešané s pudingovým vanilkovým práškom.
3. Krok
Na spodok rozotrieme viac ako polovicu kakaového cesta, potom naberačkou tvarohovú plnku (je riedka, ale taká má byť). Na plnku rozložíme ovocie podľa chuti. Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto.
4. Krok
Upečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.