REKLAMA
Kakaový koláč s mascarpone
🤌🏼
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Cesto
- 250 g maslo
- 2 žĺtka
- 400 g hl múka
- 1⁄2 sáčok kypriaci prášok
- 1 sáčok škorocový cukor
- 1 pl kakao
Plnka
- 1 pl smotana
- 500 g mascarpone
- 2 bielka sneh
- 11⁄2 sáčok vanilkový cukor
- 2 pl Med
- 1 sáčok vanilkový puding
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Maslo dáme rozpustiť do mäkka, nie úplne do tekutého stavu. Navážime si múku a pridáme k nej ostatné suché suroviny. K suchým surovinám pridáme maslo a žĺtka. Vypracujeme cesto, vystelieme tortovú formu - aj po bokoch. Vyšľaháme si sneh z bielok. Mascarpone so smotanou tiež vyšľaháme do hladka. Pridáme sneh a primiešame zvyšné suroviny. Prelejeme do formy. Po krajoch nožom odrežeme vyčnievajúca cesto nad plnkou a podrvíme ho navrch. Pečieme 30 min pri 180°C. PO vychladnutí necháme zatuhnúť v chladničke.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!