REKLAMA
Kapustnica s klobásou a masom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g údené rebra
- 100 g údená slanina
- 2 ks klobása
- 1 pl bravčová masť
- 1 cobuľa
- 300 g kyslá kapusta
- 3 zemiak
- čierne mleté korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- Hŕstka sušené hríby
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr si rozpálime masť a opražíme na nej na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Keď chytí farbu pridáme červenú mletú papriku.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Očistíme si zemiaky dáme si ich variť do osolenej vody. Keď sú mäkké precedíme si ich a vodu z nich použijeme na podliatie polievky. Zemiaky si odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do polievky pridáme kapustu, údené kosti, klobásu a podla potreby ešte doplníme vodou. Necháme variť.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pred koncom varenia pridáme hríby a polievku dovaríme, kým nie je mäso uvarené.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Mäso z polievky vyberieme aj klobásu a nakrájame na menšie kúsky. Vrátime ho naspäť do polievky, okoreníme a podľa potreby dosolíme. Môžeme podávať spolu s uvarenými zemiakmi.
Zdroj: Youtube