REKLAMA
Kapustnica
Výborná kapustnica
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 svieža bravčová kosť
- 1 údené bravčové rebro
- 2 domáce klobásky
- 2 pikantné klobásky
- 4 zemiak
- 300 g kyslá kapusta
- 3 l voda
- 1 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- bobkový list
- Úplný čierne korenie podľa chuti
- soľ
- celá rasca
- 1 pl bravčová masť
- 2 pl múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
Do veľkého hrnca si vložíme kosť, údené rebro, klobásky a kyslú kapustu. Nalejeme vodu a pridáme všetky koreniny a očistenú cibuľu a cesnak. Polievku privedieme k varu a varíme aspoň dve hodinky. Medzi tým ako sa polievka varí si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky spolu aj s vodou vlejeme do polievky. Na záver si spravíme zásmažku. V rajničke si zohrejeme masť a pridáme múku, opražíme do zlata. Hneď pridáme do polievky, a krátko prevaríme v polievke.