Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Kapustníky zo zemiakového cesta
Tento tradičný slovenský recept na kapustníky je vytvorený zo zemiakového cesta plneného kapustou.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 250 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 1⁄2 lyžičky soli
- 300 g kyslej kapusty
- 200 g klobásy
- 1 ks Cibuľa
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky uvaríme vo vode, ošúpeme a zmixujeme do hlad
Do zemiakového cesta pridáme múku, vajce a soľ. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto.
Z cesta vytvarujeme guľu a necháme ho odpočívať asi 15 minút.
Kapustu uvaríme približne 10 minút, aby zmäkla.
Klobásu nakrájame na menšie kúsky a cibuľu nakrájame nadrobno.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme klobásu spolu s cibuľkou.
Vytvarované cesto rozvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na menšie kusy.
Na každý kúsok cesta položíme lyžičku kapusty s klobásou a zabalíme ich do pekných guličiek.
Kapustníky pred pečením netreba ničím potierať, až po upečení ich potrieme olejom.
Kapustníky pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 20 minút.