REKLAMA
Karfiolovo-šampiňónová panvička
Výživná a chutná kombinácia karfiolu, šampiňónov a cesnaku. Ja som to ešte vylepšila slaninkou, ale tú môžete vynechať.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus karfiol
- 250 g huba
- 3 strúčiky cesnak
- 150 g slanina
- petržlen
- tymián
- soľ
- mleté biele korenie
- žltá cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme s nadrobno nakrájanou slaninou v hlbokej panvici, kým cibuľa nezmäkne. Pri vegetariánskej verzii, slaninu vynechajte.
2. Krok
Do panvice pridáme očistené šampióny nakrájané na tretiny a restujeme, kým pekne nezhnednú, cca. 4 minútky.
3. Krok
Hneď potom pridáme ružičky celej hlávky karfiolu a celú zmes zamiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme pretlačeným cesnakom a bylinami. Ak je potrebné, môžeme podliať troškou vody, ale naozaj len pár lyžíc. Varíme asi 12 minút, kým nie je zelenina al dente.
4. Krok
Na záver vypneme sporák a do zmesi pridáme lyžicu masla. Zamiešame a ihneď podávame.