Klasická plnená paprika
Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke, podľa receptu mojej babičky. Plnená paprika v paradajkovej omáčke je výborný obed, ktorý zasýti celú rodinu.
Ingrediencie
Plnená paprika
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 4 väčšie papriky
- 150 g varená ryža
- 1 vajce
- soľ a korenie
Omáčka
- 60 g paradajkový pretlak
- 11⁄2 pl bravčová masť
- 3 pl múka
- 1 Cibuľa
- 2 ks bobkový list
- 4 ks pimiento
- 2 ks klinček
- 2 pl cukor
- 0.7 l hovädzí vývar
- soľ a korenie
Príloha
- 1 varená knedľa
Najnovšie letáky
Postup
Mleté mäso si v mise zmiešame s varenou ryžou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorou naplníme očistené papriky. Zmes musíme do papriky poriadne povtláčať. Naplnené papriky si zatiaľ odložíme bokom.
Vo väčšom hrnci si zohrejeme masť. Na rozpálenú masť pridáme na jemno nasekanú cibuľu. Opražíme do zlata. Pridáme hladkú múku a premiešame. Keď nám múka trošku stmavne, pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vývarom. Dobre rozmiešame.
Do omáčky pridáme cukor, bobkový list, klinčeky a nové korenie. Osolíme a vložíme sem plnené papriky. Spolu varíme 40 minút. Na záver už len trochu okoreníme.
Najlepšia plnená paprika sa podáva s varenou knedľou. Dobrú chuť.