REKLAMA
Kokosová klasika
Pre milovníkov kokosu...
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Potrebujeme:
- 4 kus vajce
- 1 polievková lyžica olej
- 1 polievková lyžica horúca voda
- 4 polievková lyžica múka
- 4 polievková lyžica kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica čierne kakao
Krém:
- 600 ml mlieko
- 130 g krupica
- 200 g kokos
- 1 polievková lyžica práškový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 salko
- 100 g maslo
Čokoládova ganache
- 200 g horkosladká čokoláda
- 200 g smotana na šľahanie alebo mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej a ešte poriadne šľaháme do peny. Pridáme múku, kakao a premiešame.
2. Krok
Zmes vylejeme do tortovej formy (24 cm), ktorú si vystelieme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
3. Krok
Pripravíme si krém. V mlieku rozpustíme maslo a pridáme ostatné suroviny, uvaríme hustú kašu.
4. Krok
Ešte teplú zmes vylejeme na vychladený korpus. Uhladíme a po vychladnutí polejeme čokoladovou ganache.
5. Krok
Čokoládova ganache - zohrejeme smotanu a zalejeme nalámanú čokoládu, poriadne premiešame. Koláčik necháme poriadne stuhnúť.