REKLAMA
Kokosové ježe
Recept na malé, šťavnaté kokosové ježe bez rumu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Cesto
- 200 g práškový cukor
- 300 g polohrubá múka
- 200 ml mlieko
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 pl Med
- 1 pl olej
- 1 ks vajce
Poleva
- 150 g maslo
- 250 g čokoláda na varenie
- 100 ml mlieko
- 1 čl olej
Na obalenie
- 300 g strúhaný kokos
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
POSTUP: Všetky suroviny zmiešame dokopy a cesto vylejeme na plech.
2. Krok
Pečieme na 190 stupňov približne 20 minút. Kým bude cesto medovej farby.
3. Krok
Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si vodný kúpeľ. Do druhého hrnca dáme maslo, mlieko, olej a čokoládu na varenie.
4. Krok
Za stáleho miešania roztopíme. Keď je cesto upečené, nakrájame ho na kocky.
5. Krok
Následne kocky obalíme najskôr v čokoládovej poleve a potom v kokose.
6. Krok
Kocky poukladáme na plech a necháme vychladnúť.
7. Krok
SERVÍROVANIE: Kokosové ježe servírujeme na tanierik a podávame.
8. Krok
„Ľudia, ktorí vám dajú svoje jedlo, vám dajú svoje srdce.“ – Cesar Chavez
Komentáre (2)
Dobrý deň prosím pečiete na klasickom plechu či menšom?? Ďakujem ?
Prosím vás pečiete ho na klasickom.plechu či na mensiom?? Ďakujem za info ?